Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, σας στέλνει τις πιο θερμές ευχές του, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014!!!!!!! Ο καινούργιος χρόνος ας αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη μας, ας ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές μας και ας χαρίσει σε όλους μας την ζωή που μας αξίζει. Ευχόμαστε να είναι μία χρονιά γεμάτη ΥΓΕΙΑ – ΑΓΑΠΗ – ΕΥΤΥΧΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία αλληλεγγύης με στόχο ένα ποιοτικότερο αύριο για όλους μας!!!!!!!!!

1. Αγαπητά μας μέλη, σας υπενθυμίζουμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε καθημερινά μεταξύ μας μέσω της σελίδας στο facebook του Συλλόγου μας για προτάσεις και προβλήματα που σας απασχολούν.

2. Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Συλλόγου μας στο site : www.salamina-ebs.blogspot.com.

3.  Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ενημερώνει τα μέλη του αλλά και τους καταναλωτές ότι οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ξεκινούν την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 και θα λήξουν την ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014. Σας ενημερώνουμε ότι τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ΑΝΟΙΧΤΑ, (προαιρετικά), την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 με ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, 9.00 – 19.00, βάσει του ΝΟΜΟΥ 4177/2013 και είναι μία από τις επτά (7) ΚΥΡΙΑΚΕΣ που μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά χωρίς επιπτώσεις. Όσον αφορά την νόμιμη λειτουργία των εκπτώσεων, ενημερώνουμε τους εμπόρους αλλά και τους υπεύθυνους των καταστημάτων ότι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής :
Α) Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.


Β) Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
Γ) Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

4. Ενημέρωση για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα,  (ένθετο).

 5. Ερωτηματολόγιο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ προς τα μέλη του με θέμα : «ΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ», (ένθετο).

6. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ : Α) προς Α.Τ. Σαλαμίνας (γραμματεία), Β) προς Αντιδήμαρχο Δήμου Σαλαμίνας Κον Βενετσάνο Ιωάννη, Γ) προς Διοικητή Τροχαίας Σαλαμίνας, Δ) προς τμήμα ηλεκτρολόγων Δήμου Σαλαμίνας, Ε) προς  Νομική Σύμβουλο του Συλλόγου μας Κα Μηλιώτη Αικατερίνη, Ζ) προς Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αττικής, Η) προς Νομικό Σύμβουλο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Θ) προς Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Σαλαμίνας Κον Καπετανάκη Γρηγόριο, Ι) προς Α. Τ. Σαλαμίνας (γραμματεία).
7. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ : Α) από το μέλος μας Κον Βοϊδήλα Κων/νο δύο ενημερωτικές επιστολές, Β) από το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ ενημερωτική επιστολή, Γ) από τον Δήμο Σαλαμίνας πρόσκληση, Δ) από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αττικής απαντητική επιστολή, Ε) από Α.Τ. Σαλαμίνας απαντητική επιστολή, Ζ) από τον Δήμο Σαλαμίνας πρόσκληση, Η) από το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ ενημερωτική επιστολή.

8. Αγαπητά μας μέλη, σας ενημερώνουμε ότι η τροποποίηση του νέου καταστατικού του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

9. Σύντομα θα υπάρξει πρόσκληση προς τα μέλη μας για συνάντηση όσον αφορά την στήριξη αγωγής της προσπάθειας του Συλλόγου μας για την λύση του προβλήματος της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης στο Νησί μας.

10. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας,  τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

11. Ευχαριστούμε θερμά το μέλος μας αλλά και μέλος του Δ.Σ. του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Κον Βοϊδήλα Κων/νο, όσον αφορά την ουσιαστική συμβολή του στην οικονομική ενίσχυση του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

12. ΘΕΜΑ : «ΑΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Τηλεφωνικώς δεχθήκαμε από μέλος μας επικριτικά σχόλια που αφορούν την θέση και την πρόταση του Συλλόγου μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων,  Κον Κατσικάρη Δημήτριο, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ. Σας ενημερώνουμε ότι η θέση του Συλλόγου μας είναι και η θέση του 98,2 % των μελών του εφόσον προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας αυτών. Επίσης ήδη έχουν γίνει έξι (6) μηνύσεις σε καταστήματα που ανοίγουν τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ, το δε πρόστιμο ξεκινά από 10.500 ευρώ.




ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                                   ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου