Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

DELTIO TYPOU 5/11/2014


ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Λ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 70 - ΤΗΛ. 210-4658.622 – ΣΑΛΑΜΙΝΑ
FAX: 210-4658622    E-MAIL: E-B-S-S_@HOTMAIL.COM
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ : 1927
                                                                                                    
                                                                                                  ΑΡ.ΠΡΩΤ:857

                                                                                                                                                   ΗΜΕΡΟΜ: 05/11/14

                                                                                                                                                   ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ
                                                                                                                                                              ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
                                                                                                                                                              ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,
                                                                                                                                                              ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ, BLOGS
                                                                                                                                                                  SITE & FACEBOOK


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, σας καλεί στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας με ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ». Το θέμα θα αναπτύξει ο
Κος Δημήτρης Πολιτόπουλος – Αρμάος, Αρχιτέκτονας.

2. Αγαπητά μας μέλη σας ενημερώνουμε ότι, συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Κος Καρακώστας Φίλιππος  στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με τον Υπουργό, Κον Γιακουμάτο Γεράσιμο, παρουσία του εκπροσώπου του Δήμου Σαλαμίνας, Κου Αδαμαντίδη Βασιλείου, της εκπροσώπου της Περιφέρειας Νήσων – Περιφερειακής Συμβούλου, Κας Τουτουνζή Βούλας αλλά και του εκπροσώπου των πολιτών Λαϊκών Αγορών Σαλαμίνας, Κου Μπλατσούκα Φωτεινού.  Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν  η κατάσταση που επικρατεί στην Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης στο Νησί μας και η μη εφαρμογή του Νόμου (90 – 10) αλλά και οι επιπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Σαλαμίνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσε ο Υπουργός, Κος Γιακουμάτος Γεράσιμος  στο εξώδικο του Συλλόγου μας κατά του Υπουργείου (Ο.Λ.Α.), κάτι το οποίο δεν γνώριζε και υποσχέθηκε στον Πρόεδρό μας ότι ο Νόμος  (90 – 10) θα εφαρμοστεί και θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ» όσον αφορά τις αρμοδιότητες των Λαϊκών Αγορών (τα συμφέροντα είναι πολλά).

3. Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του προγράμματος VOUCHER 2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ (18 – 29 ΕΤΩΝ) όπου συμμετείχε ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΠΥΞΙΔΑ. Επιλέχθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ. τριάντα – πέντε (35) άνεργοι οι οποίοι θα εργαστούν σε επιχειρήσεις του Νησιού μας, κατόπιν επιλογή τους.

4. Επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη προς την νέα Δήμαρχο Σαλαμίνας,
Κα Παπαθανασίου – Νάννου Ισιδώρα με θέμα : «ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ». Με πρωτοβουλία της Δημάρχου, δρομολογήθηκε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για το συγκεκριμένο θέμα.

5. Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 18.30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και των μελών του που είχαν  δηλώσει ενδιαφέρον για την αγωγή κατά του Ο.Α.Ε.Ε. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου μας, Κα Μιχάλαρου Σόνια αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθηνών Ασφαλισμένων – Ανασφάλιστων, Κος Κυρίτσης Δημήτριος,  οι οποίοι δέχθηκαν ερωτήσεις από τα μέλη μας και αποφασίσθηκε λόγω της  τροποποίησης του Νόμου (διακανονισμοί ), να υπάρξει νέα ενημερωτική συνάντηση εφόσον ο κάθε  ενδιαφερόμενος  κατόπιν της ψήφισης του Νομοσχεδίου, επιλέξει αν είναι συμφέρουσα η συμμετοχή του στην αγωγή.

6. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου μας, Κον Καρακώστα Φίλιππο  και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Κον Χατζηπέρο Δημήτριο στην Σαλαμίνα παρουσία των μελών του Δ.Σ.  για θέματα που απασχολούν τον Σύλλογό μας καθώς και δεύτερη συνάντηση στην Περιφέρεια Νήσων με θέματα συζήτησης σχετικά με την ΛΑΪΚΗ  ΑΓΟΡΑ της Πέμπτης, την ΑΡΓΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αλλά και τα ΕΡΓΑ ΟΜΒΡΥΩΝ στο Νησί μας.

7. Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ δέχθηκε αιτήσεις ΑΝΕΡΓΩΝ έως 31/10/14 στα γραφεία του, έπειτα από ανακοίνωση,  όσον αφορά  το
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER 2014 (29 – 64 ΕΤΩΝ) σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΠΥΞΙΔΑ.

8. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, καταστήματα που έχουν κάνει ανάρτηση στην επιχείρησή τους «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ»,  είναι υποχρεωμένα πριν την συγκεκριμένη ανάρτηση να έχουν στην κατοχή τους έγγραφο από το Πρωτοδικείο Πειραιώς ώστε να μην έχουν κυρώσεις.

9. Σας ενημερώνουμε ότι, εστάλη επιστολή με τις πρώτες προτάσεις του Συλλόγου μας προς την νέα Δήμαρχο Σαλαμίνας, Κα  Παπαθανασίου – Νάννου Ισιδώρα  και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαλαμίνας. Η επιστολή έχει αναρτηθεί στο site και στο facebook του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

10. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΣΑΝ : Α) από το Πρόγραμμα Νησιώτικη Συνεργασία, Β) από το Δήμο Σαλαμίνας, Γ) από το Κ.Ε.Κ. Πυξίδα, Δ) από την Άνοδος – εκπαιδευτική – συμβουλευτική, Ε) από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ζ) από το Δήμο Σαλαμίνας.

11.  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ : Α) προς το Πολεοδομικό γραφείο Δήμου  Σαλαμίνας,
Β) προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, Γ) προς τον Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας, Δ) προς τον Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας, Ε) 2 επιστολές προς νέα  Δήμαρχο Σαλαμίνας.

12.Αγαπητά μας μέλη, σας υπενθυμίζουμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε καθημερινά μεταξύ μας μέσω της σελίδας του Συλλόγου μας στο facebook, για προτάσεις και προβλήματα που σας απασχολούν.
 Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Συλλόγου μας στο site : www.salamina-ebs.blogspot.com.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                



  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                                                             ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ