Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ενώσεως Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νήσου Σαλαμίνας
 λαμβάνοντας υπόψη την από την μεσημβρίαν της 24/4/2012 ενημέρωση της ΕΥΔ «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με θέμα «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ» στην οποία ρητά αναφέρονται τα κάτωθι:
«Ενημερώνουμε τους Δικαιούχους του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας, ότι κατόπιν υποδείξεως του ΑΣΕΠ αναστέλλονται οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης ωφελούμενων μέχρι την διενέργεια των εκλογών. Όλες οι προθεσμίες που προβλέπονται στην οικεία πρόσκληση παρατείνονται κατά ίσο χρονικό διάστημα »
προβαίνει στην αναστολή των διαδικασιών υποβολής των αιτήσεων που αφορούν της Πράξεις «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής- ΝΗΣΙΑ» λόγω των εθνικών εκλογών. Οι καινούριες προθεσμίες θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φορέα μας www.salamina-ebs.blogspot.com 
Ο πρόεδρος του

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ενώσεως Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νήσου Σαλαμίνας



Φίλιππος Καρακώστας

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα (90) ατόμων


Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ενώσεως Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νήσου Σαλαμίνας
ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα (90) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Αττικής- Νησιά, που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, διάρκειας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Περιφερειακός Τομέας
Συμπράττων Φορέας
Αρ. Ατόμων που Προσλαμβάνονται
Άμεσες Δαπάνες
ΝΗΣΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
90
281.250,00 €

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

·     να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και
·     να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή Αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009).
Σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 3996/2011, η αμοιβή των προσώπων που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην έξης διεύθυνση: Λ. Φανερωμένης 70, 18900,  Σαλαμίνα  (Υπόψη Φίλιππου Καρακώστα, τηλ. επικοινωνίας: 210 4658622)

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες, από τις 18/4/2012 έως τις 27/4/2012.

Α. Αρχεία που αφορούν το πρόγραμμα:

1.     Για την Πρόσκληση  πατήστε εδώ,
2.     Για την Αίτηση πατήστε εδώ
3.     Για τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)» πατήστε εδώ
4.     Για τα κριτήρια Επιλογής πατήστε εδώ

Β. Βοηθητικά Αρχεία



Γ. Χρήσιμες Συνδέσεις

1.              Για την  ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr)
2.              Για την ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής, θα διασταυρώσει τα στοιχεία μοριοδότησης των ωφελουμένων, προς εξακρίβωση της εγκυρότητάς τους, με τα αρχεία του ΟΑΕΔ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25,00 ευρώ.

Η καταβαλλόμενη αμοιβή προσώπων, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους, που θα απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι πλέον των 625 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός των αναφερόμενων καταβαλλόμενων ποσών της ανωτέρου παραγράφου, οι δικαιούχοι φορείς, ουδέν άλλο υποχρεούνται να καταβάλλουν στα απασχολούντα πρόσωπα.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Προγραμμα ΕΣΠΑ


ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Σ.Π.Α
ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ

 

ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ: E-mail: stilovatis@ymail.com
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ: E-mail: papmarkos@yahoo.gr mob: 6932 602151
ΤΟΨΙΔΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: E-mail: topsidelispa@yahoo.gr mob: 6974 151721

 

 

Προσκλήσεις - Προκηρύξεις

Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών - Παράταση, τροποποίηση, συμπλήρωση και διόρθωση του Οδηγού του Προγράμματος και των Παραρτημάτων

Ο εκσυγχρονισμός των εταιρειών χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδηγούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης καθώς και να προσαρμόζονται ταχύτερα στις αλλαγές συμπεριφοράς των εμπορικών και καταναλωτικών συνηθειών, εξαιτίας αυτής.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:
  • Συνθήκες υγιούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης, μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του Ν3887/10 και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επιχειρηματικότητας.
  • Δυνατότητα σταδιακής μείωσης του αριθμού των μεμονωμένων οδηγών-επιχειρήσεων  που οδηγεί αναμφίβολα σε εσωτερικό μη υγιή ανταγωνισμό και δημιουργία σύγχρονων επιχειρήσεων και επίτευξης οικονομιών κλίμακας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες.
  • Μείωση του μεταφορικού κόστους μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού.
  • Προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω εφαρμογής συστημάτων εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, εκπαίδευσης οδηγών, χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης μετακινήσεων οχημάτων, μείωσης αγορών ανταλλακτικών και σέρβις και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα"


Εκχωρείται από

Είδος ενίσχυσης

Οικονομική Ενίσχυση - Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος

Κατηγορία δικαιούχων

Νέοι
Άλλοι

Σε ποιους απευθύνεται

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών.

Όροι και προϋποθέσεις

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:
Α) Υφιστάμενες Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες ταξινομούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα  VII) και έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους το αργότερο μέχρι την 30/9/2010, λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε και οι οποίες έχουν νομική μορφή όπως ορίζεται από το Άρθρο 2 παράγραφος 7α, και 7β  του Ν. 3887/2010.
Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που:
  • Δραστηριοποιούνται στον τομέα των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και εθνικών) και δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του Ν. 3887/10 και των τροποποιήσεων αυτού.
  • Απασχολούν έως 250 εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. ευρώ ή το ύψος του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκ. ευρώ.
  • Λειτουργούν νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.
Β) Νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και μεσαίες (start-up επιχειρήσεις)
  • Ως νέες επιχειρήσεις θεωρούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες ταξινομούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα  VII), έχουν αρχίσει  την δραστηριότητα τους μετά τις 30/9/2010 και μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και λειτουργούν αδιαλείπτως από τότε. Για αυτές τις εταιρείες που ιδρύθηκαν ή θα ιδρυθούν μετά την εφαρμογή του Ν. 3887 (30/9/2010) επιλέξιμες θεωρούνται οι εταιρείες με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ.
  • Υπό σύσταση επιχειρήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής επενδυτικής πρότασης, τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών. Η απαίτηση αυτή αφορά στο σύνολο των εταίρων ή μετόχων. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συσταθούν μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος και δραστηριοποιούνται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα  VII). Βασική προϋπόθεση είναι ότι τα φυσικά πρόσωπα θα συστήσουν εταιρεία ΑΕ ή ΕΠΕ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.
  • Νεοσύστατες επιχειρήσεις. Για τις ανάγκες του παρόντος οδηγού νεοσύστατες επιχειρήσεις θεωρούνται αυτές που είναι υπό σύσταση καθώς και αυτές που έχουν ιδρυθεί αλλά δεν έχουν κλείσει μια διαχειριστική χρήση μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.
Υπογραμμίζεται ότι κάθε επιχείρηση δικαιούται να υποβάλει μία μόνο πρόταση. Σε περίπτωση υποβολής, από τον ίδιο φορέα (επιχείρηση), περισσοτέρων της μίας προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος, απορρίπτονται όλες.
Επίσης υπογραμμίζεται ότι κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία (1) μόνο πρόταση στο παρόν πρόγραμμα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε περισσότερες από μία προτάσεις στο Πρόγραμμα, οι προτάσεις στις οποίες αυτό το φυσικό πρόσωπο συμμετέχει, θα απορρίπτονται όλες, ανεξαρτήτως της συμμετοχής άλλων προσώπων.
Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι υφιστάμενες, οι νέες και υπό σύσταση (startup) επιχειρήσεις, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
  1. Έχουν δραστηριότητα ή επιθυμούν να αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία ταξινομείται στον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης» (Παράρτημα VII).
  2. Έχουν καταστατική έδρα στην Ελλάδα και ασκούν Εθνική ή/και Διεθνή δραστηριότητα.
  3. Πληρούν τις απαιτήσεις του Ν. 3887/2010 και των σχετικών τροποποιήσεων αυτού.
  4. Επιλέξιμες επιχειρήσεις θεωρούνται όλοι οι τύποι πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά τη σύσταση της επιτροπής 2003/361/ΕΚ και όπως προσαρμόστηκε με το Παράρτημα Ι του Κανονισμού 800/2008, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ ευρώ ή το σύνολο του ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ (για δύο συνεχόμενες χρήσεις). Στο Παράρτημα V του Παρόντος Οδηγού αναφέρεται ο ορισμός της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχείρησης.
  5. Η επιχείρηση πρέπει να μην βρίσκεται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, να μην εκκρεμεί σε βάρος της ανάκτηση ενίσχυσης.
  6. Η επιχείρηση να μην είναι προβληματική σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 1 σημεία 9, 10 και 11 των Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2004/C/244/02 (για τον ορισμό της προβληματικής επιχείρησης βλ. Παράρτημα VI του παρόντος Οδηγού).
  7. Οι νέες επιχειρήσεις, καθώς και οι υπό σύσταση επιχειρήσεις, θα πρέπει να προσκομίσουν την άδεια λειτουργίας κατά την αποπληρωμή του έργου.
  8. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας (ή βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος για την ανανέωσή της). Επιχειρήσεις που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν κάνει αίτηση για έκδοση νέας άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης απορρίπτονται εξ’ αρχής από το πρόγραμμα.
  9. Ο αιτούμενος προϋπολογισμός και οι κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών του επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να συμφωνούν με τα οριζόμενα στον παρόντα Οδηγό.
  10. Οι δαπάνες του προτεινόμενου έργου δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους. Επίσης δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους. Ως προς το σύνολο του έργου όσο και τις επιμέρους ενέργειες, ισχύουν οι προϋποθέσεις σώρευσης που ορίζονται στον ανονισμό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De minimis) και τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό 800/2008.
  11. Η έναρξη του επενδυτικού σχεδίου δεν έχει γίνει πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης (δηλ. ανάληψη νομικών δεσμεύσεων, παραγγελίες με προκαταβολή, έκδοση τιμολογίων, δελτίων αποστολής, συμβάσεις κλπ.) για τις δαπάνες που θα υλοποιηθούν με βάση τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 800/2008 της Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2008 (άρθρα 14, 19 και 40). Επιπλέον, για τις δαπάνες που θα υλοποιηθούν με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ.1998/2006 της Επιτροπής - Ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De minimis aid), η έναρξη του επενδυτικού σχεδίου δεν έχει γίνει πριν την ημερομηνία προκήρυξης (τελευταία ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος).
  12. Η επιχείρηση διαθέτει ή δεσμεύεται να μεριμνήσει για τις κατάλληλες υποδομές για την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κλπ.)
  13. Η υπό σύσταση επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει, το αργότερο μέχρι την εκταμίευση της πρώτης δόσης της ενίσχυσης, να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
    • να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα (αποκλείονται δηλαδή τα πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα π.χ. σωματεία, σύλλογοι, ΟΤΑ κ.α.),
    • να μη βρίσκεται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, να μην αποτελεί προβληματική επιχείρηση, να μην εκκρεμεί σε βάρος της ανάκτηση ενίσχυσης,
    • να τηρεί βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ., να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη,
    • να έχει καταστατική έδρα στην Ελλάδα,
    • να είναι εγγεγραμμένη στο αρμόδιο επιμελητήριο (όπου απαιτείται).
Υπογραμμίζεται ότι όλες οι ανωτέρω συνθήκες αποτελούν για κάθε μία από τις παραπάνω δύο κατηγορίες επιχειρήσεων, αθροιστικά, απαραίτητες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η μη ικανοποίηση κάθε μίας εξ αυτών αποτελούν συνθήκη αποκλεισμού της πρότασης. Συνεπώς η μη ικανοποίησή τους ή η ελλιπής ή ανύπαρκτη τεκμηρίωση για την ικανοποίησή τους αποτελεί λόγο απόρριψης της πρότασης η οποία δεν θα αξιολογείται και θα τίθεται στο αρχείο.

Τι χρηματοδοτείται

 Δαπάνες σύμφωνα με τον Κανονισμό De Minimis: 
  1. Κτιριακές εργασίες (ανέγερση / διαμόρφωση) συνεργείων, χώρων στάθμευσης, αποθήκευσης και συντήρησης.
  2. Επενδύσεις σε πάγια:
    • Μετασκευή – διασκευή φορτηγών αυτοκινήτων
    • Εξοπλισμός φόρτωσης – εκφόρτωσης, ράφια κλπ.
    • Εξοπλισμός συνεργείου συντήρησης και επισκευής οχημάτων
    • Εξοπλισμός πρατηρίου υγρών καυσίμων (επιλέξιμη για αποκλειστική και μόνο χρήση των οχημάτων της επιχείρησης)
  3. Αγορά αγοράς οικοπέδου.
  4. Δαπάνες για ΑΠΕ και προμήθεια εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας.
  5. Αγορά τεχνογνωσίας, λογισμικό, πληροφοριακά συστήματα κλπ.
  6. Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων επιχειρήσεων σε ΒΙ.ΠΕ., Βιοτεχνικά Πάρκα - Ενοικίαση οικοπέδου σε
    περιοχή εκτός ΒΙΠΕ για περίοδο ενός έτους.
  7. Άϋλες δαπάνες (συνολικά):
    • Δαπάνες εκπαίδευσης και πιστοποίησης
    • Δαπάνες συμμετοχής σε εκθέσεις
    • Δαπάνες συμβούλων και συμβουλευτικών υπηρεσιών:
      - Παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης και διοίκησης έργου
      - Εκπόνηση μελετών και ερευνών
      - Δημιουργία – κατασκευή διαδικτυακού τόπου για πρώτη φορά
      - Παροχή υπηρεσιών για τη συμμετοχή της επιχείρησης σε e-marketplaces και ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου
      - Σύνταξη εγχειριδίων για την ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης (Ποιότητας, Περιβάλλοντος, κ.α.)
Δαπάνες σύμφωνα με τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (άρθρα 14, 19, 40):
  1. Απόκτηση καινούργιων μεταφορικών οχημάτων των οποίων οι προδιαγραφές υπερβαίνουν τα κοινοτικά πρότυπα ή αυξάνουν το βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος ελλείψει κοινοτικών προτύπων με περιβαλλοντική βελτίωση.
    Σημειώνεται ότι επιλέξιμες θεωρούνται οι πρόσθετες επενδυτικές δαπάνες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος από το επίπεδο που απαιτούν τα κοινοτικά πρότυπα και όχι ολόκληρη η δαπάνη απόκτησης του καινούργιου μεταφορικού μέσου (άρθρο 19).
  2. Δαπάνες πρόσληψης και απασχόλησης για συνολική διάρκεια 1 έτους πρόσθετου προσωπικού, εργαζομένων σε μειονεκτική θέση και ατόμων με αναπηρία (ΑΜεΑ) κατά την έννοια του κανονισμού 800/2008 (άρθρο 40).
  3. Λειτουργικές δαπάνες μόνο για τις νεοσύστατες μικρές επιχειρήσεις (υπό σύσταση μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει μια διαχειριστική χρήση μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Προγράμματος) για μέγιστο χρονικό διάστημα ενός (1) έτους (άρθρο 14) π.χ. ενοίκια, συνδρομές συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, δαπάνες μισθοδοσίας, υπηρεσίες νομικής - διοικητικής υποστήριξης ίδρυσης νέας επιχείρησης, αλλαγής νομικής μορφής, αλλαγή έδρας κλπ.)
Για παραδείγματα-σενάρια χρηματοδοτικού σχεδίου, δείτε το Παράρτημα Ι στα Σχετικά Αρχεία.
Για την αναλυτική παρουσίαση των επιλέξιμων δαπανών, δείτε το Παράρτημα ΙΙ στα Σχετικά Αρχεία.

Προϋπολογισμός

€ 30.000.000
Αναλυτικά:
  • ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα»: 9.250.000€
  • ΠΕΠ Αττικής: 6.000.000€
  • ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης (Κεντρική Μακεδονία): 9.000.000€
  • ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης (Δυτική Μακεδονία): 750.000€
  • ΠΕΠ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα): 4.500.000€
  • ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Νότιο Αιγαίο): 500.000€

Περίοδος υποβολής

από 20/2/2012 έως 18/5/2012 (Παράταση)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αλεξάνδρας Βησσαρίου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο της προσφιλούς Προέδρου του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας, Αλεξάνδρας Βησσαρίου, η οποία προφανώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το χαμό του αγαπημένου της συζύγου, που "έφυγε" πρόωρα πριν μερικούς μήνες.
Πολυπράγμων και πολυάσχολη η θανούσα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην  οικογένειά της αλλά και στους συνεργάτες της. Πάντα χαμογελαστή, αισιόδοξη και πείσμων αγωνίστηκε με πάθος για την ανάδειξη και επίλυση
των προβλημάτων του εργατικού κινήματος της Σαλαμίνας.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της.


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ                                           ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ